Valmentajasi

Olen Jenni Kohtamäki, tamperelainen

Auktorisoitu personal trainer ja ravintovalmentaja. 

 

Olen toiminut liikunta- ja hyvinvointialalla päätoimisesti vuodesta 2019 liikuttaen ja valmentaen yksilöitä, ryhmiä sekä yritysasiakkaita etänä että livenä.

 

Helsingissä asuessani koulutin lisäksi personal trainer -opiskelijoita kahden vuoden ajan. Tunnen löytäneeni intohimoni alan, jonka parissa innoissani valmennan ja opiskelen ahkerasti itse - joka päivä!

200521-PT-JenniKohtamäki_NooraQvick_071.jpg

Oma tarinani...

En ole se tyypillinen PT tai valmentaja, joka on syntynyt urheilullisen lahjakkuuden saattelemana, nuoresta asti kilpaurheillut tai pitänyt liikuntaa itsestäänselvänä elämäntapana ja nauttinut siitä - päin vastoin koin oman elämäntapamuutokseni vasta aikuisiällä. Vuonna 2021 juoksin ensimmäisen puolimaratonin, joka on järjetön suoritus itselleni!

 

Lyhyt versio omasta tarinastani; Olin ottanut ammattikorkeakouluopintojeni aikana hieman kiloja (koska elämä, eikä painonhallinta ihan automaatiolla minunkaan geeneillä suju) ja päätin karistaa ne vaihtamalla toisen ison ruuan ruokaisaan salaattiin, ja tämä toimi! Innostuneena ostin ensimmäisen “bikini”-nettivalmennuksen - ja toisen - ja kolmannen - ja varmaan neljännenkin, sillä aina pääsi näppärästi aloittamaan uuden, kun vanha oli lopuillaan, enkä ollut vieläkään tyytyväinen “tuloksiin”. Nämä ruokia ja elämääni rajoittavat valmennukset aiheuttivatkin minulle lopulta häiriintynyttä ja kapeakatseista syömiskäyttäytymistä. Lopulta huomasin vältteleväni kokonaan tiettyjä ruokia ja sitten taas ahmivani “terveellistä” ruokaa holtittomasti. Paino tottakai nousi ja tiesin, että tämä käyttäytyminen ei ole enää tervettä. 

 

Aloin tutkimaan ja opiskelemaan itsenäisesti netistä ravintoon ja liikkumiseen liittyen. Huomasin olevani oikeasti kiinnostunut ja innostunut ravitsemuksesta ja liikunnasta, jonka takia päätin hakea Personal trainer kouluun. Valmistuin Auktorisoiduksi Personal traineriksi, kävin yliopistossa ravitsemustieteen sekä terveysliikunnan perusopinnot, ammattikorkeakoulussa Avaimet elämäntapamuutokseen -opintokokonaisuuden ja monia muita lisäkoulutuksia alaani liittyen. Aloin valmentamaan yrittäjänä ja pian minulla olikin täysi kalenteri valmennettavia sekä minut rekryttiin kouluttamaan personal trainer -opiskelijoita. 

 

Nyt olen yhdistänyt nämä kaikki uuteen New Me -ohjelmaani, jonka tavoitteena on saada aikaan aito elämäntapamuutos;

 1. Ravitsemustieteen opiskelu - tämä oli avain itselleni sallivaan ja terveyttä edistävään aterioiden koostamiseen 

 2. Vuosien kokemukseni valmentajana ja kouluttajana. Olen päässyt työskentelemään viime vuosien aikana hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Rakastan valmentaa ja opettaa pysyviä elämää kääntäviä asioita muille.

 3. Oman kokemukseni monimutkikkaasta hyvinvointimatkasta - kuinka nauttia ruuasta, liikkua itselle mielekkäällä tavalla, elää elämää läheisten kanssa JA SAMALLA hallita omaa painoa.

Koulutukseni

 • Tradenomi, yrittäjyys & tiimijohtaminen, Tampereen ammattikorkeakoulu

 • Kuntosaliohjaaja, HEO

 • Auktorisoitu personal trainer, HEO

 • Spartan Bodyweight trainer, Spartan Academy Oy

 • Tavoitteellinen Voimaharjoittelu -koulutus, Suorituskykyvalmentaja Group

 • Ravitsemustieteen perusopinnot 30 op, Itä-Suomen yliopisto

 • Terveysliikunnan perusopinnot 30 op, Itä-Suomen yliopisto

 • Avaimet elämäntapamuutokseen 20 op, Savonlinnan ammattikorkeakoulu

 • Psykologinen joustavuus hyvinvointia edistämässä 5 op, Savonlinnan ammattikorkeakoulu 

DSC04629.jpg