top of page
  • Writer's pictureJenni Kohtamäki

Auktorisoitu personal trainer Jenni Kohtamäki

Miten minusta tuli personal trainer?

Olen Jenni Kohtamäki, -95 syntynyt nainen, alunperin kotoisin Ylöjärveltä ja sittemmin asunut Tampereella, Itävallassa, Australiassa, Helsingissä ja nyt taas Tampereella. Olen erittäin huumorintajuinen, vastuuntuntoinen, luotettava ja empaattinen. Minulle on aina ollut tärkeää muiden kuunteleminen ja auttaminen.


Olen myös aina ollut aika rohkea ja itsenäinen, ja yksin reissatessani Australiassa ja Indonesiassa minulla oli aikaa tutustua itseeni ilman ympäristön painostusta mistään suunnasta. Huomasin lukevani, kuuntelevani podcasteja ja katsovani videoita joka päivä samasta teemasta: ravitsemus; kuinka syödään rennosti, mutta terveellisesti, mitä kaikkea siihen kuuluu, mitä ravintoaineita ihminen tarvitsee ja kaikkea siihen kuuluvaa. Tämän lisäksi suosittujen teemojen listalla oli, kuinka salilla treenataan ei pelkästään tuloksellisesti, mutta myös turvallisesti. Kun hoksasin tämän yhteyden, niin personal trainer -koulu oli aika luonnollinen seuraava steppi.


Muutin Helsinkiin personal trainer -koulun takia, sillä halusin varmasti kattavan ja laadukkaan koulutuksen, enkä käydä vain viikonloppukursseilla. Löysinkin laadukkaan kouluttajan, jossa oli mahdollista saada auktorisoitu personal trainer -lisenssi. Käymäni APT-koulutus kesti yhden vuoden ja oli täysipäiväistä opiskelua ja käytännön harjoittelua. Ero on hurja verrattuna muihin personal trainer -koulutuksiin, joissa opiskelulähikertoja voi olla yksi viikonloppu kerran kuussa puolen vuoden ajan.Koulutukseni

Aikaisemmalta koulutukseltani olen tradenomi (TAMK 2017). Tradenomin opinnot eivät kuitenkaan menneet hukkaan, vaikka ala vaihtuikin. Aikasemman koulutukseni takia uskalsin lähteä yrittäjäksi. Olo on mitä mahtavin, sillä kaikki mitä tapahtuu on minusta itsestäni kiinni. Minulla on suuri vastuu ollessani itse omilla kasvoillani kaiken sen takana, mitä yritykseni tekee. Tämän takia aion hoitaa jokaisen asiakkuuden niin hyvin kuin ikinä pystyn!


Personal training Helsinki

Nykyään olen siis auktorisoitu personal trainer APT® (HEO 2020) sekä opiskellut Itä-Suomen avoimessa yliopistossa ravitsemustieteen ja terveysliikunnan perusopinnot (50 op, 2020). Olen myös käynyt ensiapukurssin EA1 (2019).

Kehitän itseäni edelleen joka päivä lukemalla alan kirjoja ja selvittämällä siihen liittyviä seikkoja. Lisäoppia tuovat erilaiset asiakkaat ja uudet tapaukset, joita pääsen opiskelemaan. Aion myös jatkaa ja syventää opintojani ravitsemustieteen aineopintoihin sekä lisäkouluttautua liikkeen ohjaamisessa, jotta kehityn valmentajana ja pystyn palvelemaan paremmin asiakkaitani. Tällä hetkellä suuntaan fokukseni auttamaan painonpudottajia, saliharjoittelua aloittelevia ja jo jonkin verran salilla harjoitelleita.Oma taustani

En ole ikinä kilpaurheillut itse tai harrastanut kunnolla jotain tiettyä lajia, paitsi ratsastusta 4 vuotta pienenä tyttönä. En ole siis syntynyt urheilullisen lahjakkuuden saattelemana, vaan aikuisiällä löytänyt ja oppinut monipuolisen liikkumisen, kunnon kohottamisen sekä erityisesti voimaharjoittelun vahvan positiivisen vaikutuksen kehoon ja mieleen. Haluan auttaa itseni kaltaisia tavallisia, mutta motivoituneita ihmisiä, panostamaan hyvinvointiinsa, sillä terveelliset elämäntavat lisäävät huimasti elämänlaatua ja konkreettisia elinvuosia!

Aikuisiällä olen käynyt salilla treenailemassa, mielestäni aika kovaakin nettivalmennuksien avulla, mutta vasta personal trainer -koulun aikana ymmärsin oikeasti, mitä fiksu ja tuloksellinen voimaharjoittelu on. Kun sain perusvoimatasot kohdilleen, niin tuntui kuin kaikki muukin liikkuminen olisi helpompaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni aloin käymään juoksulenkeillä! Voisi siis sanoa, että olen itsekin elämäntapamuutosmatkalla ja päivä päivältä enemmän fiiliksissä siitä!


Eli minä ymmärrän kyllä, miltä alku saattaa tuntua ja siksi haluankin tsempata myös sinua voimaan paremmin! Oli tavoitteesi sitten kehon muokkaaminen unelmakropaksesi, pysyvän painonhallinnan opettelu tai terveyden edistäminen, minä ymmärrän ja haluan auttaa juuri sinua kohti tavoitettasi! Tästä pääset katsomaan personal training -palveluitani.Personal training Helsinki


Valmennusfilosofiani

Haluan opettaa asiakkailleni, kuinka tavoitteisiin päästään fiksusti ja niin, että saadut tulokset ovat varmasti pysyviä. Huomioin asiakkaan tilanteen joka treenikerta erikseen ja säädän treenin tehoa sen mukaan. Minulle tärkeitä arvoja ovat turvallisuus, tuloksellisuus, helppous, aitous ja hauskuus. Nämä arvot näkyvät meidän treenisessioissa ja toivonkin, että voin olla samalla ystävä sinulle. Minulta saa kysyä mitä vaan, ja jos (ja kun) käy niin, etten jotain tiedä, niin mielelläni sen selvitän.


Minulle tärkeää liikkumisen ohjaamisessa ja suunnittelussa on huomioida terveysnäkökulma ja kokonaisuus eli liikkuvuus, koordinaatio, voimantuotto, kestävyys ja palautuminen. Tämän takia mielellään teen projektin alussa kuntotestit, jotta mahdolliset kehityksenkohteet saadaan selville ja uusilla testeillä projektin lopuksi nähdään konkreettiset muutokset ja tulokset. Haluan myös tehdä liikkumisesta nautinnollista, sopivasti haastavaa sekä palkitsevaa.

Minusta paras tapa on lähteä rakentamaan suunnitelmaa, jos tavoite on selvillä. Tavoite voi olla esimerkiksi -10kg painosta pois, ensimmäinen leuanveto tai vaikka kyykätä oman kehonpainon verran. Tavoite voi myös olla terveellisempien elämäntapojen omaksuminen tai muu ei niin selkeästi mitattavissa oleva. Silloin mietimme yhdessä, mikä tavoitteessa olisi konkreettista ja rakennamme suunitelman sen mukaan. Olen tukenasi matkalla kohti energisempää, terveempää ja itsevarmempaa elämää!Personal training Helsinki


Mikä on auktorisoitu personal trainer?

Personal trainer ei ole suojattu ammattinimike, jonka takia kuka vaan voi kutsua itseään personal traineriksi. Tämän takia personal trainerit voivat tarjota hyvinkin eritasoista ja jopa kyseenalaista valmennusta.

Jotta alalla olisi tietyt standardit olemassa, Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry on rekisteröinyt APT-tavaramerkin, jota vain tietyn tasoisen ja laajuisen koulutuksen suorittanut personal trainer saa käyttää.SKY ry:n APT-lisenssin arvoja* ovat mm.


*Kuva lainattu SKY ry:n sivuilta 2020.


Sepä siinä lyhykäisyydessään, toivottavasti minäkin pääsen tutustumaan paremmin sinuun! Kiitos, että luit kirjoituksen, ja mikäli kaipaat ammatimaista ja ihmisläheistä ohjaamista, niin käy katsomassa, mitä kaikkea palveluni pitävätkään sisällään!


- Jenni K.

646 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page